HTML

In Memoriam Kultiplex

2008 január 10 - február 24-e között a Kultiplex programsorozattal búcsúzik. Ez a blog a bontásig tartó időszakról tájékoztat. Olvasható, látható lesz minden részlet, ami a Kultiplex utolsó napjaiban, óráiban történik.

Friss topikok

  • alibabaesanegyvenhattyu: Jó kocsmák vannak csakhogy a Kulti ennél több volt... ne kocsma, nem is csak szórakozó hely. Közös... (2009.10.15. 13:26) Final
  • Fuck You All: www.youtube.com/watch?v=y2GurEJsFf0&watch_response (2008.09.05. 20:14) búfelejtő
  • blackbone: Hát most ahogy nézek néhány kultis jó videót, főleg wacuumairs-t majdhogynem könnybe lábad a szeme... (2008.07.10. 22:47) Bontják a Kultiplexet
  • alako: Magyarok az impotens politikusok megsegítéséért. www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?sdsd2... (2008.04.18. 10:05) Népszavazást a Kultiért!
  • golyó: Én is elkezdem félrerakni dunsztosüvegbe,jó lesz molotov helyett (2008.04.15. 13:48) Nyílt levél a kulti programszervezőjétől

Linkblog

Ismét kendernap a Kultiban

2008.02.06. 15:06 salamon

Pénteken, mondom P É N T E K E N!

Kendernap a Kultiplexben


Filmvetítések, tekerőverseny, és buli hajnalig.

részletesen:


A Kendermag Egyesület szervezésében, február 8-án, pénteken, 19:00 órától két filmet vetítünk le a Kultiplex nagytermében. Az első Amerikában készült, és olyan rendőrök szólalnak meg benne, akik az amerikai drogpolitikát bírálják, és nyíltan legalizációpártiak. A másodikat a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet készítette, és a dekriminalizáció magyarországi bevezetésének szükségességéről szól. Magyar rendőröket (Oláh Miklós és Németh Zsolt) is hívtunk, akik szerint füvet szívni nem bűn.


A filmek után megtartjuk a III. Nemzeti sodróversenyt. Két kategóriában a helyszínen lehet nevezni: gyorsasági és freestyle. A verseny után kezdődik a tánc.


Az ingyenes rendezvényre mindenkit szeretettel várunk.


Amennyiben a Kendermag Egyesület működését és a májusi Million Marijuana March-ot támogatni szeretnéd, a helyszínen erre lehetőséged lesz. Ugyanott jelentkezhetsz arra a bécsi kirándulásra is, amelyet a Kendermag más nemzetközi testvérszervezetekkel együtt szervez az ENSZ jubileumi drogpolitikai tanácskozására időzítve.

120 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dozerfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr83327962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the dawg 2008.02.06. 21:45:38

Közöd?: nyílván könnyű belekapaszkodnod pár szlogenbe a kereszténységgel kapcsolatban (én, mint vallást amúgy maximálisan becsülöm, csak leszarom, a szervezett fajtáját meg rühellem), de egy-két tényt ne feledj, hiszen felettébb demagóg a hozzászólásod.
először is a tilos meg a kultiplex az egymás művészi elismerése mellett még mindig két külön cég egyazon épületben, az egyik egy rádió, a másik egy szórakozóhely. nem a tilos akart keresztényeket írtani, hanem barangó szólt be, amitől a többiek a műsorban el is határolták magukat! a "remek" fuck the x-mass partyn - ami elsősorban metálos ünnep, másodsorban felhívás a karácsonyi tömegmizéria ellen - a közönség tekintélyes része masszívan jobboldali, nagymagyarország (meg aryan brotherhood, stb.) pólós fiatal volt, akik szeretik a metal zenét.

Közöd? 2008.02.06. 22:08:52

Facoon: A saját sorsodért Te vagy a felelős (jószerivel), nem más, ez tény. A tesód is. No és a gyerekek? A leendő fiaitok, lányaitok? Te is tudod, ebben biztos vagyok, hogy tudod: hát, nem használ nekik... vállalod? Mert az már NEM a te életed... azt az életet nincs jogod rosszabbá tenni, vagy akár esélyt adni arra, hogy rosszabb legyen neki... Ugye érted?
KrOme: segáz, én meg lusta vagyok néha gépelni normálisan... Az értesüléseimet sok forrásból szerzem be, nem csak a kurucinforól; nem hiszek a csak egy irányból való tájékozódásban. Onnan is, tény. Máshonnan is (akik partiztak ott), ez is tény. Sok helyről.
Ne légy rá büszke. Inkább hagyd abba. (Jóindulat). Lassan 40 leszek, értelmiségi, és 17 éves korom óta ha kell valami, én keresem meg rá a pénzt... S megértem a fiatalokat. És sokszor, nagyon sokszor sajnálom őket... nagyon. Nem bántottál meg, mert nem voltál se vádló, se támadó: normális hangon szóltál. Simán csak nem értek veled egyet: veszélyesnek tartom a drogot. Ez van: és passz. És nem passzióból teszem... van rálátásom. Tapasztalat is (bár sose próbáltam, és nem is fogom). Fordítottam a DADA programnak, érdekelt a téma; nagyon hülye dolgokat sulykolnak az emberekbe/fiatalokba ez ügyben. Kiakaszt, éás persze, hogy ez idegesít.
the dawg: nem tudom, mennyiben volt demagóg, szeretem, amikor az emberek olyan szavakat használnak, amiket klasszul fel lehet szedni a TV-ből:) Csak jelentés nem társul hozzá... Művészi elismerés? ne röhögtess... a tilos-nak művészi teljesítménye??? Egyet említs... Barangó egy akkora tuskó, hogy a stihlfűrész lefulladna benne, amúgy a Tilos is megéri a pénzét... nem csak emiatt.
Metálos vagyok főleg én is. És? a karácsonyi tömegmizéria persze egy jó magyarázat:) Fordítgathatjuk, magyarázgathatjuk a jelentést még oldalakon át:)

Momo 2008.02.06. 22:10:47

Egy a lényeg...én és sokan ott leszünk pénteken! ENNYI! Nem kell a sértegetés meg minden!!!!
nah pííísz, joéjt.stb.

Facoon 2008.02.06. 22:16:17

hát erre annyit mondok hogy engem nem érdekel a jövőm se a sorsom, csak hagyom hogy sodorjon előre az élet, és kész...már ugy sincs semmi életcélom amiért lenne értelme harcolnom szóval, ilyen dolgokon nem gondolkozok. és ami a másik hogy nem tervezem hogy legyenek gyerekeim. és igen értem amit leirtál, hogyne :)

UV. 2008.02.06. 22:37:21

T. Mindenki!
Néhány gondolat.

Fű. Csak a terjesztést ellenzem, hogy akkor kapjátok el a fiatalokat ezzel a szarral, amikor még nincs saját értékrendjük, és könnyen befolyásolhatóak.
Igazán nem mondhatod el egy 13-14 éves kölyökről, hogy képes lenne felelősen dönteni arról, hogy akar-e droggal élni, vagy sem, elvégre még nem szilárd az egyénisége, és azt hiszi el, amit utoljára hall (jó, tudom, ti már 10 évesen is kurvára kőkeményen öntudatosak meg mindent tudtatok amit ember tudhat,d e induljunk ki a szerencsétlen átlagból, akik nem olyan csodálatosak, mint ti).
Az öngyilkosság meg önrombolás egy dolog. Propagálni ezt megint egy másik; ezért örülök, hogy egy hellyel kevesebb azok száma, ahol képletesen borotvapengét kapnak-vehetnek azok, akik nem hallottak még az elvérzésről.

Fuck-the x-mass meg kereszténykiirtósdi, ez a két dolog gusztustalan; és ha más vallásokat nem lehet így, ilyen szabadszájúan szidalmazni, akkor a kereszténységet se lehessen. Még mindig több embert sért az ilyesmi az országban, mintha a zsidóknak vagy buddhistáknak vagy akárkiknek szólnak be hasonlót (ilyen esetben milliós kártérítési persorozatok indultak volna).
Snassz dolog az egyházat és ünnepeit rugdosni, fogatlan oroszlán már az.

Szép dolog tisztában lenni a jogaitokkal, de reflektáljatok egy picit a társadalmi-emberi minimumra, amit be kéne tartani ahhoz, hogy jussotok legyen toleranciát követelni.

the dawg 2008.02.06. 22:44:50

nézd Közöd?, ha ennyire tudod, hogy a tv-ben szajkózzák, hogy demagóg, te biztosan többet nézed, mint én :) jelentés is társul hozzá, hiszen mondták vala, hogy a demagóg olyan tanokat hirdet, amiről tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről azt hiszik, hogy idióták. mivel nyílván nincs keresztényüldözés a kultiplexben (játszott már ott keresztény zenekar, ha tisztában vagy a metállal, ahogy írod, akkor esetleg ismerősen cseng mondjuk a zao neve), de azért jó azt szajkózni, még ha tudod is, hogy abszurdum. nyílván a kurucosok is tudják, hogy idióták olvassák őket, ezért egyszerűbb elhinteni ezt a baromságot a sok tudatlan paraszt között. már elnézést a felkapaszkodott parasztlegényektől.
a tilos művészeti jellegét pedig - bármennyire is más a jelenlegi tilos, mint volt anno - elvitatni azért már bocsáss meg, de hatalmas badarság, én is élőzene párti vagyok, de kinevelt egy-két nemzedéket az elektronikus színtéren, a rádióadók tele vannak tilosos műsorkészítőkkel, stb. a tilos ezek mellett teret ad mindennek, tényleg röhejes, hogy azon a rádióadón van a legtöbb népzene, stb... úgyhogy nesze neked több példa. a másik fele, hogy még mindig egy olyan intézményt ostoroz a jobboldal, akik már az előző rendszerben is felvállalták, hogy ők bizony mások, máshogy csinálják a dolgokat, stb. akkor hol volt a sok díszmagyar? megsúgom barátom, sehol. fülüket-farkukat behúzva lapultak otthonaikban, szépen, csendben sorban állva...

the dawg 2008.02.06. 22:53:24

UV. te meg egy fasz vagy csak nincs a fejeden szökőkút...
penge, penge, penge. játszom a szóval... hát már mindenbe bele lehet kötni bazdmeg? te atyaúristen, nagy az isten állatkertje... gilette meg a wilkinson is rohadjon el, mi? szemét ballibzsidóbolsi provokátorok, tömeges öngyilkosság főműsoridőben :)))
késsel meg szúrni lehet bazdmeg, meg szintén eret vágni, remélem minden éttermet bezárnak, mert propagálnak egy gyilkos fegyvert :)))

Pehy 2008.02.06. 22:57:18

bassza meg inkább most már romboljunk le minden épöletet lakjunk jurtában mint őseink térjünk vissza pogány vallásokhoz lovagljunk legyünk szabadok nyilazzuk le ellenségeinket én ezt aposztrofálom.....előre hunok .....

Arsonist 2008.02.06. 23:21:44

hahaha, mekkora sok hülye segglyuk. minek sír a szátok? ez úgyis meglesz rendezve, és aki akar, úgyis beszív közbe. te meg itt megpukkadsz a méregtől közbe :) vesztes.

Drogos állatok 2008.02.06. 23:27:47

...azok vagytok. Örömünnep lesz a földbe döngölni ezt a szemét helyet.

detox 2008.02.07. 00:06:00

közöd?: érdekes? főleg a hozzád hasonló turbómagyarok narkóstrógereznek 1folytában. ráadásul a nemzet, a haza, gyermekeink védelmének szentháromságában -keresztény- háborút folytattok a liberalizáció ellen. nem tudom mit feszülsz itt? talán fel kéne fogni végre, hogy ha vki elmúlt 18 és "droggal" él az a saját választása. -kéne hogy legyen- ne te döntsd már el hogy mi a jó nekem! én NEM azért spanglizok mert üres/sivár az életem, nem találok más örömet a létben, és ezért kompenzálok. ja, demagóg balliberális duma mi? jogom van azt tenni a testemmel amit akarok. megkeresem a gyepre a pénzt nem lopom! bárcsak árulnák zárjegyes adózott formában, mint a többi legál drogot. azért szívok mert éppen akkor és ott olyan kedvem van, és kész. kb mint amikor megiszom egy jó üveg magyar bort. az a baj, hogy hozzád hasonló korlátolt "értelmiségiek" ide jönnek azt óbégatnak olyan dolgokról amikhez közük nincs. tvben láttad meg hallotad vhonnan? ne röhögtess! voltál már amszterdmban egy kulturált coffe shoopban? nagyjából pont úgy tér be oda egy helyi fiatal pár mint nálunk egy kávéházba. megkóstolják a tavalyi cannabiscup győztest aztán békével hazatérnek. csak az a probléma, hogy én ezt nem tehetem meg legálisan/szabadon a saját hazámban -ha már turbómagyarozunk-. ez elvi kérdés. szegény ártatlan magyar gyermekeink meg a fiatalok? mi lesz velük ebben a mocskosdrogosvilágban? talán pont a te felelősséged lenne, hogy ne démonizáljad a füvet. tudjuk, hogy a világ veszélyes. rossz dolgok mindig is lesznek. pont ezért kéne megtanítani a gyerekeknek helyesen kezelni a dolgokat! (SP:) bár szerinted a helyes kezelés a "dögöljön meg az összes" meg "kínyirom azt a szemetet" színvonal. szánalmas egy véglény vagy! valszeg az is maradsz! ezt nyugodtan veheted sértegetésnek :D

Arsonist 2008.02.07. 01:18:48

és örömünnep lesz titeket körberöhögni amikor megakadályozzák hogy lebontsák a Kultit :DDDD

outsider 2008.02.07. 02:20:55

Végigolvastam, ilyet is ritkán teszek.
Közöd: A drog rossz! Én már csak tudom, hisz sosem próbáltam! - Ez nem egy logikus érvelés.
UV: "és ha más vallásokat nem lehet így, ilyen szabadszájúan szidalmazni, akkor a kereszténységet se lehessen. Még mindig több embert sért az ilyesmi az országban, mintha a zsidóknak vagy buddhistáknak vagy akárkiknek szólnak be hasonlót" Ez azért elég csúnya mondat, nekem azt sugallja, hogy ami kevesebb embert sért, azt kevésbé tilos/illetlen/törvénytelen mondani.
De ha már ilyen mérlegre tesszük, szerintem kevesbb is van: mondjuk egy akár szélsőségesen liberális újságban nem jelenik meg rendszeresen a Mindenről a keresztények tehetnek!-szlogen, míg egy kuruc médiában ugyanez zsidókkal igen.

Ami engem érdekel, az az, hogy te pl Közöd miért jössz fel egy olyan blogoldalra kommentelni, ahol tudod, hogy senki nem fog veled egyetérteni? Aztán megint, nekiállsz kötözködni, mikor tudod, hogy konszenzus soha nem fog kialakulni köztetek. Én azt gondolnám, hogy egy jó érzésű, nyugodt ember szeret hasonszőrűekkel beszélgetni. Ez nem lehet egy ugyanolyan tudatmódosító, mint egy erős győgyszer vagy a drog?
Meg mégegy: Miért nem bízol a saját gyerekedben annyira, hogy ő el tudja dönteni, hogy neki mi a jó? A mi korunkban a szipu volt a fiatalok drogja, soha eszembe nem jutott kipróbálni. Ez nevelés kérdése, nem a helyet kell érte hibáztatni, ahol a lehetőséggel találkozik.
A Kulti meg nekem Blue Box, meg kertmozi, sok szép emléket őrzök, örültem, hogy létezett tovább mint mai szórakozóhely, sajnálni fogom (bocs, de szkeptikus vagyok az akció sikerét illetően). Azt meg ne mondjuk már, hogy majd biztos itt több káros hatás (kísértés) éri a fiatalokat, mint bármelyik más diszkóban vagy kocsmában. Vagy le kéne dózerolni mindet? És akkor mindenki otthonülő, tévénéző, kommentelő lenne?

outsider 2008.02.07. 02:32:27

A lépcsőházból:
Az is megdöbbent, hogy egy ilyen tájékozott ember, mint Közöd sem tesz különbséget könnyű és kemény drogok között.
A Kendermag tudtommal a dekriminalizációért küzd (nem spanglit tol a gyerekek kezébe), azt meg nehéz nem látni, hogy ez mennyire egyértelmű - és itt tényleg demagóg módon az alkoholt kell példának hozni. A legalizációt egyedül a könnyűdrog-fogyasztók szívnák meg, mert fizethetnék a jövedéki adót is.

Facoon 2008.02.07. 06:08:27

najo haggyátok már abba egymás oltogatását...:D majd holnap a kultiba tekerünk 1-2 cigit aztán leszarjuk ki-mit mond...^^ nah písz

Dózer 2008.02.07. 07:02:57

Én csak azt sajnálom, hogy nincs demokrácia...A balosokat bezzeg soha nem verik a rendőrök, amikor eszükbe jut füvezni vagy squatelni egy elbontásra ítélt szórakozóhelyen...

Xerxes 2008.02.07. 10:09:28

Dózer : '1/ a kulti nem politikai alapon szerveződő hely, ezt csak pár csökött jobb oldali gondolja ( én is jobboldali érzelmű vagyok és szeretem a Kultit mert nem volt rossz hely ) Szal nem kéne bemagyarázni mindenbe ezt a kibaszott balos-jobbos faszságot. Amugy nyilvan ha TENYLEG valaki bekoltozik a kultiba es felszolitasra nem megy ki akkor ki fogjak pakolni a rendorok. Emellet a "balosokat" is vernek ha macska kovekkel, felteglakkal meg molotov koktelokkal dobalnak oket mint a tavaly előtti " szabadságharcos" söpredék.

Kis Angyal 2008.02.07. 10:51:29

Xerxes! Tudod, kiről vetted a neved? haha, na ott is, akkor is drogoztak, már a perzsák idején is használtak az emberek tudatmódósító szereket, és mégis viseled a nevét a nagy Xerxesnek. Gratula! Igaz, ő nem a Kultiban bulizott, oké, ennyiben igazad van. Ja, és hogy a balosokat miért nem vernek rendőrök?! Hm, sztem ez nem az a fórum, ahol ennek helye van, hiszen, ha jól tudom, a Kultinál senkit nem vertek meg, főleg nem rendőrők. Akkor miről is beszélsz?

Kis Angyal 2008.02.07. 11:01:21

Nem sak Xerxes figyelmébe ajánlom! írás sok ősi drog közül az egyikről:

member.rpg.hu/renier/mutat.php?id=162

És ami a legfontosabb: a Kendermag E. dekriminalizálni akar.

drogosállat 2008.02.07. 11:32:26

pont az ilyen embereknek kellene eljönni, hogy tudják, mi ellen is beszélnek pontosan

Ungdomshuset 2008.02.07. 11:47:54

en.wikipedia.org/wiki/Ungdomshuset
Tavaly Koppenhágában többezren demonstráltak egy hasonló intézmény lebontása ellen, napokig tartottak az utcai harcok. De említhetném a szintén tavalyi, Christianiaban történt összecsapásokat is.

Xerxes 2008.02.07. 11:54:42

Kis Angyal : légyszives olvasd már el ezentul amire reagalsz mielott megteszed. Latsz te egy sort arrol hogy én azt irtam hogy barkit is megvertek a rendorok a kultinal? "Emellett balosokat is vernek ha..." - Ez felteteles mod te szerencsetlen! Nezd vissza egy parszor. Masreszt te kevered a Kultit a Kendernappal. Valo igaz, hogy teret engednek ennek a rendezvenynek is, ami nem feltetlenul jo otlet, de kendernap 1x van az evben, a tobbi 364 napon pedig eleg szeles a program kínálat. En pedig a Kulti bezarasarol beszeltem es nem a Kenderapról de a biztonsag kedveert meg 1x olvasd el. Szoval: mirol is beszelsz? :)

Őrnagy Őrnagy 2008.02.07. 12:01:47

Szerintem a füvezés egyértelműen attól függ, hogy az emberfia miylen társaságba kerül. És amikor már ráállt ,akkor ez az életében a legfontosabb dolog, ezért van pl. a Kendermag is. El fog múlni, jön a család, gyerekek az első betegségek. Idővel ezek lesznek fontosabbak és eldobod majd a marinhónalját. Vagy pedig depis szingli leszel, az nagyon nem jó.

Ungdomshuset, állat lenne itt is egy kis utcai harc. A kurucinfosok meg segítenének a rendőröknek, az szdsz meg rendőri erőszakról ajvékolna :) Megnézném biza.

Kis Angyal 2008.02.07. 12:09:11

Xerxes, nem érzem magamam szerncsétlennek, és az olvasási készségemmel sincs baj asszem :-), csupán nem értem miért kell utcai demonstrációkat idekeverni? lehet, nem fogalmaztál egyértelműen vagy rossz poszthoz irogatsz, ugyanis ez a Kendernapot hirdeti. sztem az, hogy ott van egy kenderes rendezvény még enm jelent semmit, a Gödörben is volt már egyébként.

vicc 2008.02.07. 13:28:50

Lehet elhamarkodott, lehet nem igazságos a véleményem, de üzenem a kendermagnak, hogy kapják be. Most, hogy kiálltunk egy páran a kultiplexért (hol volt pl. szerdán a kendermag egyesület?) ismét jó kis támadási felületet kell adni ellene? Mi a fenének? Esküszöm most nem tudom melyik a röhejesebb, a kendermag vagy a drogot tv-ből ismerő fű-ellenzők. Gratulálok mind a két oldalnak, egyszerűen röhej ez az időzítés...:(

dózsagyuri 2008.02.07. 13:33:51

Megjegyzem pont azért van (volt) a Kulti, hogy ott lehessen vitatkozni erről a kérdésről (is). Támadási felület? Persze. Lapítani kéne? Nem.

Kis Angyal 2008.02.07. 13:34:18

vicc: nem néztél jól körbe szerdán a Kultiban, nagy hiba vagy az abaj, hogy ők nem törtek össze egy gitárt sem?!

aki 2008.02.07. 13:37:14

Ez a buli már le van kötve több hete.
Amikor még úgy volt (?), hogy bezár 23-án a Kulti.
Mert ugye ők is a részét képezték a több éves működésnek, úgyhogy ők is kaptak egy napot.

Ennyit az időzítésről.
Persze aki felületesen vizsgálja, annak valóban orbitális "gerenda" ez az ügy. Mármint a szemébe.

Kis Angyal 2008.02.07. 13:54:57

Srácok, ott volt szerdán a kendermag...

Xerxes 2008.02.07. 13:59:55

Kis Angyal : a demonstraciok ugy lettek idekeverve hogy valamelyik nagy okos azt kerdezte balosokat miert nem vernek a rendorok. Igen sztem sem jelent semmit a kenderes rendezveny mivelhogy a godor sem lett tole drogtanya. Amugy a tobbieknek : igen lehet hogy le van kotve tobb hete a kendernap, de akkor se lehet egy kalap ala venni egy koncerttel pl. Mert azert erre eleg sok ember erzekeny azert, es most nem biztos hogy a mi erdekunket szolgalja, hogy megtartjak de igy is ugy is bezarjak a Kultit sajna szal ezen mar nem mulik.

Kis Angyal 2008.02.07. 14:23:35

Xerxes, értem már a kavart, a kurucosok tegnap du-ig azt hitték verés lesz a Kultinál. Nahát, nem volt, mert az általuk drogosbuzinak nevezett emberek nem balhézni mentek oda. Xerxes, azt még mindig nem értem, hogy Kendernap miért ne lenne jó ötlet? Szerdán ott volt a Kendermag szóvívője, tehát képviseltették magukat, azt mondjuk nem tudom, hogy demonstráltak-e a Kulti mellett vagy sem. Komolyan érdekel a véleményed.

vicc 2008.02.07. 14:28:29

Én mondtam hogy lehet hogy elhamarkodott... Nem követem a kendermag életét, de akár be volt jelentve, akár nem, szerintem akkor is rosszul jön ki ez így. Nem, nem kellett volna gitárt törniük Kis Angyal, csak valahogy nem láttam a azt a tömeget, ami őket is igazolta volna. Ez már az én hibám. Mint ahogy az is, hogy némi előítélettel viseltetek velük szmben.

Kis Angyal 2008.02.07. 14:33:44

vicc: mármint a kendermagosok iránt van előítélet vagy a kultisok iránt? valahogy nem értem, hogy aki a drogok dekriminalizálása mellett van (kendrermag miért negatívum bizonyos emberek szemében, ezért érdekel a te véleményed is. Kendremag csupán azt mondja, hogy ne büntessésék a drogfogysztást, mint bűncselekményt.

vicc 2008.02.07. 15:02:38

A Kendermagosok iránt. Voltam én is tüntetni a Kulti mellett. A dekriminalizálás mellett vagyok (mármint a fű iránt) - bár nem használok füvet (mint ahogy más drogot sem) - de szerintem a fű esetében jobb, ha legalizálják. A Kendermag iránti ellenszenvem nem a céljaik miatt van tehát (persze csak akkor nem, ha kizárólag a füvet akarják dekriminalizálni), értelmetlen ezen vitatkozni szerintem meg felesleges, hogy miért. Mondjuk, hogy inkább a módszereikben van a hiba, nekem abszolut nem tetszett ez a hippis Kossuth téri performance például, de ez tényleg szubjektív. Azzal soha nem lehet előrébb jutni, ha '68-as kinézetű hippik tartanak virágot véresszájú, heroin-áldozatok tábláit mutogatú ellentüntetőknek. Ennyi. Amúgy biztos csinálnak értelmesebb dolgokat is, azt nem vitatom. De ez felettébb felhúzott.

omlás 2008.02.07. 16:07:25

Örnagy Őrnagy égbekiáltó faszságokat szokott írni, de ebben a topikban nála a pont.

Őrnagy Őrnagy 2008.02.07. 16:15:56

Mondatod minkét fele hízlalja a májamat kedves omlás:DDDDDDDD

Okoska 2008.02.07. 16:34:13

"valahogy nem láttam a azt a tömeget, ami őket is igazolta volna"
Vicc, te milyennek képzeled a könnyűdrog fogyasztókat? Csorog a nyáluk és le van hugyozva a nadrágjuk?
Nem lehet, hogy ott voltak, csak olyanok mint az összes többi ember?

vicc 2008.02.07. 16:51:54

Okoska, hiába próbálsz engem valami könnyűdrog-elítélőnek beállítani, nem vagyok az. Kb 200 ember jelent meg, lehet jöttek ők is páran. A kinézetükre meg így nem tettem megjegyzést, úgyhogy ezt kikérem magamnak.

gansol 2008.02.07. 17:20:57

Uhhh...
Nem nagyon szoktam hozzászólni blogokhoz, mert nem szeretem az anyázást, de most azért egy valamire felhívnám a figyelmet: "Közöd?" nevű embertársunk első hozzászólása (bár olvastam az utóbbiakat is és látom ott már finomult a helyzet) igazat ad annak a véleménynek (nem emlékszem már hogy ki mondta) miszerint a blogok hátránya hogy a kommentek lehetőséget adnak a "felettes én nélküli megnyilatkozásoknak". Úgyis tudom hogy nem lehet az ilyen vehemens, agresszív embereket meggyőzni akik megvannak győződve saját értékeik és véleményük felsőbbrendűségéről de akkor is megpróbálom.
Én spec. soha nem voltam a Kultiban, amit se nem szégyellek, se nem bánok, de megértem azokat akik ezt nagyon sajnálják. A videon a kiscsaj nagyon szimpatikusat mondott: egy közösségi tér nem csak egy épületet jelent, hanem olyan nüansznyi kis dolgokat is amiket ő említett (grafittik, egyebek...). Ha kedves közöd? nevű kommentelő ezzel nem ért egyet az szíve joga, nem kell szeretnie a kultit, sőt örülhet is hogy lesz helyette park (hozzátenném hogy ez is sántít, mert kedves fővárosunk potentátjai ezzel nem növelik a zöldterületeket csak "szinten tartják" - és pár év múlva majd azt is eladják jó pénzért hogy lehessen plázát építeni, gondoljunk csak az ügetőre) De valahogy mégis visszatetsző és (valahol szánalmas) hogy lassan negyven éves fejjel az ilyen módon kelljen megfogalmaznia a véleményét egy olyan blogon ami nyilvánvalóan nem ezért lett kitalálva. És mielőtt bárki elkezd kiáltozni, ez nem kirekesztés, csak értetlenül, csodálkozva állok a dolog előtt. És még egy utolsó kérdés: odamennél a kultiba a sok búsongó arc közé ezt a véleményt hasonló stílusban előadva? Egyedül? Kötve hiszem, és óvva intelek tőle a saját jól felfogott érdekedben is.
Üdv

detox 2008.02.07. 17:42:05

nem kell aggódnia az "értelmiségi barátunknak" nyilván simán legyilkolja a népet mint szentgyermeke barátját, akitől majd az első spanglit kapja a szentgyermeke :D
...mellesleg qrvára xarnának a fejére :DD

seeder 2008.02.07. 17:48:30

Nem tudom, hogy emberek mikor szoknak le arról a rossz beidegzôdésrôl, miszerint aki pl. füvet sziv, annak tuti, hogy van valamilyen rohadt nagy problémája, ami elôl igy menekül. Üzenem, hogy ROHADT JÓ, AZ EGÉSZ NAPI AGYZSIBBADÁS/MELÓ UTÁN ELSZIVNI EGY DZSÓT!
De ami nekem a legfontosabb, az az, hogy mindenki törôdjön k****ra a maga dolgával, akik pedig össze akarnak tartani valamiért, azok tartsanak össze, mert az jó.

dreamer83 2008.02.07. 21:16:45

Jól látom, hogy itt mindenki azt bizonygatja, hogy a fű nem rosszabb az alkoholnál, erős gyógyszereknél stb... Azt senki nem bizonygatja, hogy a fű tök egészséges és hasznos?? Amúgy meg volt már olyan "sztár" aki narkósan gázolt halálra rendőröket... úgyhogy csak ne mondogassuk, hogy milyen klassz és ártalmatlan a repdesés.

Xerxes 2008.02.07. 23:25:01

Kis Angyal,most en vesztettem el a fonalat, te most fu parti vagy ellenes vagy? En a reszemrol nem elek vele, de nem hiszem hogy a futol lenne vki rosszabb ember. Es igen ez teny: az alkoholistak (akik legalisan baszhatnak be )sokkal több kart okoznak, meg randaliroznak mint altalaban azok akik eltolnak nehany fuves cigit. Kivetel persze akad. Amugy en foleg magat a helyet sajnalom, mert mindenki megtalalta ott a maganak valot. Ettol fuggetlen,akire vonatkozik az vegye magara: ilyen tanacsokat mar ne adogassunk az ott lakoknak hogy koltozzenek el. Konnyu ugy pofazni hogy az ember aztan hazamegy vmi csendes kornyekre. De aki ilyen kreativ az megtamogathatna a kinizsi utca lakoit hogy a rozsa dombra koltozhessenek. En imadtam a kultit de azert ne legyunk mar primitivek. Mintha a koltozes olyan 1cerű dolog lenne.

tápos 2008.02.07. 23:29:53

Hát én örülök neki hogy ledózerolják ezt a drogtanyát! Ahol "baszd meg a karácsony" bulit lehet szervezni, annak a helynek itt helye nincs és azoknak a nulla embereknek sem, akik ide járnak!

ordas 2008.02.08. 01:48:17

tápos, tegnap belőve dugtam az anyád :D

Madhatter 2008.02.08. 05:08:54

Hé Tápos te világtalan ostobenkó paraszt szenny ( igen én is az vagyok, onnan a nagy magabiztosság:)
Jó tudni, hogy a benyomásaid helyhez kötöttek, nem emberekhez és hogy az általánosítás fertőjének sem tudsz ellenállni.
De hát Ford Fairlane is megmondta már:
Guys like you...you DO grow on trees.

Chaosmaximus 2008.02.08. 09:31:03

Höhööhöööö.Jólbebaszok meg beszívok.

Kis Angyal 2008.02.08. 11:14:20

Xerxes! Kulti mellett és a könnű drogok dekriminilazilálása mellett vagyok, de nem gondolom, hog Kendermag elrontana valamit azzal, hogy Kultiban rendezvényt szervez.
Dreamer83: az általad emlegetett zenész nem a fű miatt gázolt el rendőröket, csak a rendszeres amfetamin és kokain használata mellett használt marihuánát is, merthogy találtak THC-t a vérében, de azt te sem gondolhatod komolyan, h azért gázolt el embereket, mert füvet szívott, ugye?!

soulstealer 2008.02.08. 12:09:06

Vannak kender fogyasztásra és vannak alkohol fogyasztásra szocializálódott társadalmak, mi az utóbbiak közé tartozunk. Lakosságunk sosem fogja kellő mértékben tolerálni a kisebbségeket.
Egyedül Gépbaltának tudok igazat adni, kár egy ilyen rendezvénnyel leamortizálni az egyébként a méltán híres nimbuszt.

Peace!

Kis Angyal 2008.02.08. 12:24:56

soulstealer, sokan füveznek hazánkban, csak pontosan nem lehet tudni (hivatolan) mennyien, mert a csúnya állam bünteti a fogyasztást... valszeg valóban kevesebben, mint akik csak alkoholt isznak.

Kis Angyal 2008.02.08. 12:26:10

bocs, hivatalosant akartam a zárójelbe írni

sz 2008.02.08. 12:33:01

soulstealer: a kommunizmus valóban az alkohol irányába lökte a társadalmat, sajnos azok a tradíciók nem maradtak fenn, amelyek sok évszázadon keresztül meghatározták a felső és alsóbb néposztályok, körök mindennapjait, a kendermagon felnevelt jószágok, a pihenőidőben kendert rágcsáló, azt pipába tömő napszámosok kulturált drogfogyasztási szokásai.
vagy vissza ezer meg ezer évekre, a drogot még gomba formájában fogyasztó magyar (!) sámánok. sajnos nekünk nem ez, hanem az maradt: mocskos utcában, földön magatehetetlenül fetrengő alkoholisták, családját terrorban tartó alkoholista társadalom. sajnálom, hogy valaki - mint te - szerint ezt kell továbbörökíteni.
2, a kulti nem először ad otthont kendermag rendezvénynek, szval az amortizáció többszörösen is mellé ment

King Diamond 2008.02.08. 13:17:00

De most komolyan..olyat miért nem szerveztetek eddig,hogy baszd meg a hanukát??

Kis Angyal 2008.02.08. 13:32:09

mert a fuck the x-mass volt, tehát a karácsonyi tömegre (mass=tömeg) utalt, a hanuka nem vonz fogyasztói tömeget, tán ez a magyarázat - de eza a téma hogy került már megint elő?

salamon 2008.02.08. 13:32:58

mert nem volt rá igény. amúgy, ha gyorsabb lennél, okosabb lennél, már régen ott figyelne a programok között. de lassú vagy és buta, így csak rötyöghetsz a poénodon, ami amúgy annyira eredeti, hogy már a kurucon sem téma, annyira kínos.

salamon 2008.02.08. 13:49:21

az előbbi kommentárt nem találtam idevalónak, ezért töröltem

Kis Angyal 2008.02.08. 13:51:18

chaosmaximus: sztem ezt annyira szinten aluli, hogy fojtsd magadba inkább. köszi

C 2008.02.08. 14:00:18

Ne hogy téged folytsalakmeg!!!!Hülye gyerek megegyelek?:D

Kis Angyal 2008.02.08. 14:14:26

akkor is megeszel, ha cigány vagyok? vagy az mérgez? de mindegy, mert salamon már kivette a cigányos kommentedet szerencsére.

salamon 2008.02.08. 14:16:20

c, azt tudtad, hogy a fojt, az pontos j? honnan jöttél? magyar vagy te egyáltalán, vagy csak provokálsz?

Xerxes 2008.02.08. 15:04:24

Uristen ne vegyetek mar komolyan az ilyeneket mint C. Csak szopat es jokat rohog magaban hogy van aki ilyesmin fennakad. A cigany temat meg hanyagoljuk mert ahhoz ez az egesz blog nem lenne eleg hogy kidumaljuk.

Kis Angyal 2008.02.08. 17:18:46

én örülnék a legjobban, ha csak mókás provokáció lenne, de viccnek, akkor is szar

bobmarli 2008.02.08. 17:47:02

Közöd! Te már ne is írj semmit, mert ennyiből is kiderült, hogy Te szeretsz a legjobban a széllel szemben pisilni. És persze semmi közöd hozzá, hogy ki, mit, mikor és miért. Ha meg csak olvastál róla, akkor meg végképp feleslegesen koptatod a klavit.

bobmarli 2008.02.08. 17:52:18

reporter: how can I be a rastafarian?
Bob Marley: You have the reborn first!

ez vonatkozik az összes egyszerűre akik nem vágják a témát.

iszkiri 2008.02.08. 18:14:49

Sajnálom a kultit.
Amúgy meg az füvezik, aki akar. Bánom is én.
Ha nem akar, ne füvezzen.
De ezen bosszankodni... Én ezt kérem nem értem.

Elipszilonostyé 2008.02.08. 18:36:59

Vajon miért van az, hogy bármilyen poszt kommentjei között olvasok, előkerülnek a

vallási
ideológiai
politikai

irányzatok lelkes és igyekvő képviselőinek roppant értékes hozzászólásai? Mit akarunk megvédeni és kitől? Azokat a bizonyos elvont ÉRTÉKEKET, melyek soha nem léteztek?!

Fekete-fehér szólamokban vinnyogunk, elhárító mechanizmusaink állandó készenlétben vannak, hasítujk a valóságot minden adandó alkalommal szigorúan kétfelé; jóra, rosszra. Mert bizony a valóság ennyire egyszerű...

A vélemény szabad, most mindent lehet. Egyszer rábaszunk, mert kurvára nem tudunk élni soha ezzel ezzel a lehetőséggel. Ez történelmi tény.

Kételkedjünk már egy kicsit, lehetőleg először a saját véleményünkben.

Bivalyné Húszéves Erzsi · http://www.bhsz.blog.hu 2008.02.08. 19:24:26

"A marijuánáról azt hazudják, hogy ellustít. Ez nem igaz: beszíva is meg tudnál csinálni mindent, amit józanul, csak rájössz, hogy nem éri meg a fáradságot." Bill Hicks
youtube.com/watch?v=fntiAF3OSts&feature=related

zskrisz 2008.02.08. 19:53:43

Üzenném minden önjelölt pszichológusnak:
A füvet, alkoholt, stb. nem biztos, hogy azért használja valaki (mármint ha ésszerű határokon belül), mert annyira szar, sivár, vagy éppen zaklatott az élete. Marhaság. Egy pohár bor a vasárnapi ebédhez is ad valamennyit a jó érzésekhez, mint egy jó zene, egy jó beszélgetés, stb. Biztos a kedves kommentelő is kikacagná, ha azt olvasná mástól hogy "aki zenét hallgat, csak azért, mert sivár és unalmas az élete". muhaha.
Nagyon klassz életem van, mégis néha pohár van a kezemben, mosoly a szám szélén. :)

Madhatter 2008.02.08. 20:08:53

Ellipszilonostyé-nek nagyon is igaza van,megnyugtató látni, hogy van még hidegvérű, racionálisan gondolkozzó ember, aki MÉRLEGEL.

UV. 2008.02.08. 20:28:17

Mindenki okos, aki veletek van mindenki fasz, aki nem. Ugye? Éljen a liberalizmus:D
De tényleg feleslegesek az indulatok, úgyis előbb fordultok fel, mint mi, nem-drogos emberek, előbb-utóbb csak elfogytok, és akkor jó lesz:)
Támogatnám azt az ötletet is, hogy akkor rombolják le azt a koszfészket, amikor jó sokan benne vagytok:)
Písz:)

Fucksee 2008.02.08. 20:30:39

zskrisz jól megmondta, igaza van!!!

2-3 hetente nagyon jó érzés beleszívni pár slukkot, ekkor egy kicsit átértékeli az ember a dolgait, kívülről láthatja egy kicsit az életét, és másnap újabb, teljesebb emberként ébred fel, és könnyebben veszi a hétköznapok akadályait.

Ugyanez az alkohollal, vagy más egyéb élvezettel is fennáll. Néha kell, de nem szabad, hogy függőség legyen a vége.

Én amondó vagyok, hogy a törvényben meg külön kéne választani a keménydrogoktól, és inkább a megelőzésre, leszoktatásra fektetni a hangsúlyt!
De ezt nehéz lesz az emberekkel elfogadtatni, mert tájékozatlanok.

Azért évente egyszer kirepülök Néderlandba egy hétre, meg lesz egy két lopott hétvége. Sziasztok!

dna 2008.02.08. 21:04:52

Szerintem, nem probléma ha valami káros dolgot próbálnak kordában tartani...Mellesleg ennyi erővel nyugodtan tilthatnák az alkoholt meg a dohányt is...Ja hogy azon sok a jövedéki adó....Képmutatás

Tápos 2008.02.08. 21:51:40

Az a baj, hogy ilyen rendezvényeket lehet rendezni Magyarországon! Úgy tudom, a könnyűdrogok fogysztása nem legális hazánkban/remélem az is marad/. Kiábrándító tény számomra, hogy kábítószer ellenes szervek nem tesznek ez ellen semmit. Rendet kéne már rakni végre ebben az országban a felső vezetéstől kezdve a drogos hippikig bezárólag.

cuki 2008.02.08. 21:53:11

Fogak nélkül marad, aki sokat szív
2008. február 8., péntek 21:20 InfoRádió / MTI

A dohányzáshoz hasonlóan a füvezés is fokozza az ínybetegség és foghullás kockázatát - mutatták ki új-zélandi kutatók.
1
A Otagói Egyetem szakemberei csaknem ezer új-zélandi marihuánafogyasztót vizsgáltak meg, és megállapították, hogy a kender gyakori élvezői körében az ínybetegség veszélye körülbelül háromszorosára nő, a cannabist ritkábban fogyasztóknál a kockázat arányosan csökken.

A tudósok azokat sorolták a gyakori fogyasztók közé, akik évente legkevesebb 41-szer szívtak kendert.

Az egyetem egyik munkatársa hangsúlyozta: a marihuána majdnem ugyanolyan káros az ínyre és a fogakra, mint a dohányzás.

Egy amerikai csoport, amely a kender legalizálásáért küzd, elhibázottnak minősítette a kutatást, szerintük egyrészt önkényes az erős marihuánafogyasztás meghatározása, másrészt az ínybetegség veszélyének fokozódását okozhatja alkoholfogyasztás vagy más drog használata.

Az új-zélandi kutatók elismerték, hogy számos marihuánafogyasztó dohányzik is, de azzal érvelnek, hogy a statisztikai elemzés megerősítette: a marihuána a dohányzástól függetlenül fokozza az ínybetegség kockázatát.

suksz 2008.02.08. 22:24:57

Üdv Mindenki!

Nah akkor ha már Independent....
akkor Economist

www.drogriporter.hu/hu/node/879

Az Indi biztos csak a neve miatt lépett vissza;)

Mondjuk ezzel kellett volna kezdenem:

www.drogriporter.hu/drogreform

Józan(hehe) ész!!!Emberek!!!

Klovag 2008.02.08. 22:25:19

Lehet nagyon okosakat írni ellene és mellett, de az a baj, hogy a másik véleményéhez, hozzáállásához való tolerancia hiánya miatt nem fog jutni ez az ország sehova.....szívja aki akarja (néha én is), ne tegye aki nem akarja.....oszt pont.....felnőtt emberek volnánk vagy mi.....de fröcsögjetek csak okosan, agresszíven, vagy szelíden tovább, tök mindegy. Úgysem juttok így sehova.

kukac 2008.02.08. 22:40:32

nevetséges azt bizonygatni nemdrogozóknak hogy a fű az semmi, és hogy az alkoholnál mennyivel jobb. nevetséges a kendermag is, dehát ha ennyire futja nekik saját észből, tegyék. mert tényleg lehet már mindent, szopóskurvafesztivál, meg alkoholfesztivál, meg .... de a fű .. húú hát az valami ördögi cucc. totálisan alultáplált nemzetnek látszó ország ez. itt.

Betere 2008.02.08. 23:43:09

Végigolvastam azt a pár első kommentet, de ebből is látszik hogy az emberek mennyire bután és félve ítélik el azt amit nem is ismernek. Lásd gőzgép, elektromos áram, most meg pl. a fű.
Az alkoholt nem kell bizonygatni, meg lehet nézni a statisztikákat mennyi család hullott/hullik szét miatta. Alkoholmérgezés szintén nagy probléma.
A másik a nikotin, rákot okoz és légúti megbetegedést, de gondolom ezt is tudja mindenki.

Azért emeltem ki ezt a 2 drogot, mert ezeket legálisan lehet kapni, és érdekes módon senki nem hőbörög miatta, pedig ezek bizony keménydrogok drága barátaim, mégha furcsán hangzik is.
A fűről nem mondok semmit, mert úgy gondolom hogy felesleges bizonygatnom hogy a halálos adagja pl. 50-70 kg, ami valljuk be, képtelenség egyszerre ennyit elszívni.
Mindettől függetlenül ki dönti el azt hogy ki mivel érzi jól magát? Aki inni akar az igyon, aki cigizni az cigizzen, aki meg füvezni az füvezzen.

Élni és élni hagyni.

Ja és a sima kendert rengeteg dologra lehet még használni az elszívásán kívül, kendervászon pl. baromi kényelmes mint ruha. A kender mint tüzelőanyag is nagyon gazdaságos, igénytelen növény ezért gondozni nem nagyon kell, ergo olcsó a termesztése. De ezek olyan dolgok, amiket senki nem reklámoz, vajon miért?
Szóval drága testvéreim akik ennyire vagdalkoztok a fű ellen, legalább úgy tegyétek hogy tudjátok is mi ez igazából. Senki nem szidja úgy az alkoholt meg a nikotint, ahogy ti teszitek ezt a másik irány felé. Már bocs de ez egy nagyon primitív hozzáállás. Nade kérdem én, miért és milyen jogon gondoljátok hogy ez rosszabb mint a másik 2 drog? Vagy milyen jogon mondtok úgy ítéletet valami felett, miközben esetleg TI IS használjátok a másik 2 fajta drogot, esetleg mindkettőt?

Tudjátok a hatalomnak csak egy dolog fáj, az hogy a füves zacsin nincsen zárjegy.
Na peace.

midrovertalt 2008.02.08. 23:56:31

És ha valaki odazúdítja a zsarukat a Kultiban, miközben valaki a világ lgtutibb joint-ját tekeri? :O Kábítószerbirtoklás? Hm? Menjetek haza inkább, több értelme van, hogy alszotok, és csendben vagytok... :S

Betere 2008.02.09. 00:12:15

dobroczkiadam.

Miért gondolom azt hogy neked sincsen sok fogalmad arról hogy mi is a lényege ennek az egésznek?
Nem a fűről van szó, hanem a másik elfogadásáról, és ez itt kis hazánkban sajnos nagyon kevés emberben van meg. Éppen ezért sajnállak téged is, és azt a sok másik milliót is, akinek szúrja valami a szemét, de csak azért mert lövésük nincs arról hogy mi is ez. Engem meg az a sok alkoholista meg tüdőbeteg zavar, de hát ez van.
Amúgymeg lesz ott alapból 2 rendőr is, ha eddig nem tünt volna fel.
Na peace.

jordán negatív 2008.02.09. 00:13:46

Lebontanak egy drogos zsidótanyát? Jaj de kár :D

Betere 2008.02.09. 00:28:18

"Jordán negatív
Lebontanak egy drogos zsidótanyát? Jaj de kár :D"

Te pedig drága barátom primitív vagy és nagyon buta. Az ilyenek miatt nem jut sehová ez az ország, kár érte.

Sáfrány 2008.02.09. 00:46:45

dobroczkiadam, nyilván nem fűvel pödrik a "világ legtutibb jointját". Sőt, gyanítom hogy éppen a bulin résztvevők között arányaiban több civilruhás miatt lényegesen kevesebb fű lesz a Kultiban mint egyébként lenni szokott.

Igazándiból én csak azt nem értem, hogy mire ez a nagy örömködés, kendernap meg pödrőfesztivál - tényleg ilyen kurva jól állunk hogy ezzel kell foglalkozni? Tényleg ez (a közös szerhasználat) határozza meg az "alternatív" ifjúságot? Mert ha ezen a vonalon van javarészt gerincelve akkor az nagyon szomorú, és igenis mindenkinek szíve joga hogy drogosnak nevezze azt a réteget.

Feltételezem hogy belőletek sem lesz polgárság, amíg napról napra herélitek a kis agyatokat a zölddel. Megsúgom hogy durván antiszociális leszel tőle hosszú távon, és akkor semmi nem fog megkülönböztetni viselkedésben attól a kigyúrt baromtól akitől oly szívesen különbözteted meg magad.

Betere 2008.02.09. 00:50:17

Katriina.
A baj csak az hogy a hozzászólásodat simán rá lehet fogni az alkoholra is, a nikotinra is, a gyógyszerekre is, a csokizabálókra is, az internetfüggőkre is, stb. stb. stb. Tényleg nem értitek hogy itt a másik ember elfogadásán van a hangsúly!? Kb. mindenki leszarja hogy XYZ füvezik vagy nem, én is leszarom, kit érdekel?

Betere 2008.02.09. 00:56:00

"tényleg ilyen kurva jól állunk hogy ezzel kell foglalkozni? Tényleg ez (a közös szerhasználat) határozza meg az "alternatív" ifjúságot?"

Mellesleg nem értem ezen miért csodálkozol? A kocsmában is a közösségi nyelv az alkohol, bizonyos rétegeknél meg a fű, és?

"Mert ha ezen a vonalon van javarészt gerincelve akkor az nagyon szomorú, és igenis mindenkinek szíve joga hogy drogosnak nevezze azt a réteget."

Nekem pedig ugyanígy szívem joga kemény droghasználóknak nevezni azt aki cigarettázik, és azt aki iszik. Tényleg ezt akarjuk !?

Őrnagy Őrnagy 2008.02.09. 12:46:25

Betere szerintem a "ruhakender"-től nem ájulnál be, nagyon kevés benne a THC. Illatra egyezik, meg kinézetre is, de nem jó szívni.

Egyébként a fű is rákot okoz (főleg pipából) + füstszűrő sincs, gondolj bele.

De ez tökmind1, nem erről van itt szó,hanem arról, hogy nincs ingyenebéd a Kultinak se:)

omlás 2008.02.09. 14:10:31

Ezt az ingyenebéd-dolgot elmagyarázhatnád egyszer tömören, mert nem értem, mit akarsz vele. Fontos lehet pedig, ha ennyire ismételgeted, engem meg furdal a kíváncsiság.

Betere 2008.02.09. 14:40:14

Őrnagy.
Azt írtam hogy a kendert NEM CSAK szívni lehet, hanem pl. ruhát is lehet készíteni belőle, meg tüzelőanyagot is. Mindkettő előállítása olcsó, és mint ruha pl. nagyon kényelmes.
Amúgy tényleg nem értem, kinek mi köze ahhoz hogy valaki mivel érzi jól magát. Mint mondtam zárjegyet kell rakni a füves zacsira és kalap kabát.
A bevételből meg lehetne támogatni az anonim alkoholisták szövetségét, a tüdőrák elleni alapítványt, stb.
Ja és van olyan is hogy vízipipa ami megszűri az összes károsanyagot amint a füst a vizen keresztül átszűrődik, a víz meg le is hűti a füstöt, tehát duplán jó mert nem forró füstöt lélegzel be.
Na peace.

Őrnagy Őrnagy 2008.02.09. 16:58:47

Betere csak azért írtam, mert az, hogy jó ruha lezs belőle, vagy lehet vele tüzelni, még nem pozitív érv a legalizálás mellett.
Én nem vagyok a fű ellen, mindenki úgy mérgezi magát, ahogy akarja. A szívást nem kéne büntetni, de a kereskedelemt, előállítást viszont keményen kéne cserébe.
Vizipipa ok, csak túl hamar kész vagy tőle,nem? Meg azutcán bajosan cipeled magaddal. Az ingyenebég meg az szdsz kedvenc dumája mostanában. És nincs szebb annál, mint látni, hogy a neoliberális piaci elvek készítenek ki egy liberális törzshelyet.Bakáts meg nevetséges,a Napkeltés haverjai ennyit nem tudnak elintézni?

A legalizálásből nem lesz semmi, mert a fő szavazóbázis a nyugdíjasok szemében fű=heroin, halál,stb. 20-30 év múlva talán. Ennyi.

Betere 2008.02.09. 17:38:55

Akkor mindezek után talán nem kell ecsetelnem miért is menekül mindenki aki tud, minél messzebb ebből az országból. Köztük hamarosan én is, sajnos buta egy primitív nép a magyar az már biztos.

shit_23_hc 2008.02.09. 18:25:07

Aki azon vitázik és ebből előítél h kiszív füvet és kiiszik az egy primitív szűklátókörű faszkaplap. Aki nem csinálja annak miköze van hozzá h a másik csinálja aki egyiket se csinálja az kussoljon mert én is mondhatnám rátok h nem normális faszkalapok.

omlás 2008.02.09. 19:10:56

ok, vágom, thx, kedves Őrnagy.

Őrnagy Őrnagy 2008.02.09. 20:13:52

Betere,az baj hogy ott mindig idegen maradsz ám. Én tudom ,próbáltam. +"de magyarul álmodsz, magyarul sírsz". Maradj itt ,a hétvégi szívásravaló meglesz mindig, és nem fognak lecsukni miatta. Vagy költöz az Dél- Alföldre, ott állat kis outdoor őstermelő közösségek akadnak ám, meglepő növénynemesítési eredményekkel :) A Tisza-ártér nagy, napfényben és vízben nincs hiány :)
Én támogatnám az alkohol meg a cigi betiltását . Tök vicces kis felkelés, "forradalom" lenne belőle, ahhoz képest a Tv ostrom semmi :DDDDDDD

kraftykuts 2008.02.10. 02:36:28

első kommentem blogra! :D

először is katriinához szólnék. "Feltételezem hogy belőletek sem lesz polgárság, amíg napról napra herélitek a kis agyatokat a zölddel."
ez számomra kicsit erős.. nézd! én éppenséggel egyetemre járok, jó az átlagom, ösztöndíjban is részesülök! -> szóval talán van esélyem arra h "polgárrá", vagy netalántán kultúrarisztokratává váljak. pedig olykor-olykor még smoke-olok is... [van egy olyan érzésem, h nem vagyok egyedül! ;)] sztem a mértékletesség az egyik legfontosabb dolog, mindenfajta drogfogyasztási témában! akár legál, akár illegál.
az egészségügyi megközelítést értelmetlennek tartom, mert valóban mindenkinek a saját dolga, h mivel/hogyan pusztítja magát.
a legalizációt pedig azért tartom járható útnak, -vagy fogalmazhatok úgy is- talán szebb jövőnek, mert így legalább a (jogosan) féltett fiatalok nem jutnának olyan könnyedén hozzá! merthát a dealerek lelkiismeretére nem igazán bízhatjuk magunkat, illetve szeretteinket.. eladnak ők bárkinek, pénz-pénz. :S míg ha "boltban" lehetne kapni, akkor ott lenne a 18-as karika.
itt persze jogosan merül fel az ellenvetés, h alkoholt és cigarettát is kiszolgálnak sok helyen fiatalkorúaknak. de ez már az esetleges leendő szankciók kifundálására váró igényt hordozza.

ui.: örömmel látom, h a kedélyek csillapodtak idővel! :)
a nyíltan provokáló embereket, meg csak kaksizzátok le! aki nem képes kultúráltan kinyilvánítani a véleményét, az vessen magára.

Réjjjkus 2008.02.11. 14:02:26

Szijasztok!!!!!!

Komolyan azon veszekedtek h ki szív, hogy a fű mijen, mért nem legáis...stb.?????? Komolyan KIT ÉRDEKEL???? Akinek nem tetszik az akkor minek törödik vele??? Aki utálja a Kultit az faszért irogat ide...minek járkál fel rendszeresen az oldalra?????
Am. szerintem semmi para abban ha elpippant valaki egy két cigit...én megértek itt mindenkit.elfogadom az érveket.de minek kell itt veszekedni???? Aki meg utálja a Kultit annak nem mindegy hogy ledózerolják vagy sem?? Hisz ugy sem fog oda menni SOHA!!!!!! Amugy én imádom a Kultit..és sajnálom hogy lebontják!

Réjjjkus 2008.02.11. 14:04:22

folytatás mert lemaradt a vége vmiért...:D

Legyen szép napotok... élvezzétek az életet.és ne basszátok fel az agyatok ijen butaságon! Am. meg ha belegondoltok...lebontják a a Kultit de mivel jo sokan jártak oda és sok fogyasztás is volt egyértelmü hogy valahol máshol újból megnyílik!!!!! Mint ahogy ez eddig is volt....ha lebontottak,bezártak vmit akkor zt máshol újból megnyitották! SZOVAL ENYI!csóóók.peace.

stalker73 2008.02.12. 01:00:17

"Egy kultúrált bulival fel lehetett volna hívni a figyelmet ennek a remek szórakozóhelynek az ertékeire."

A fű nem tartozik a mai kultúrához?

salamon 2008.02.13. 23:54:14

kimoderáltam két hozzászólást

the dawg 2008.02.14. 00:37:26

kár érte, szerintem jó beszólások voltak :)
süti beállítások módosítása