HTML

In Memoriam Kultiplex

2008 január 10 - február 24-e között a Kultiplex programsorozattal búcsúzik. Ez a blog a bontásig tartó időszakról tájékoztat. Olvasható, látható lesz minden részlet, ami a Kultiplex utolsó napjaiban, óráiban történik.

Friss topikok

  • alibabaesanegyvenhattyu: Jó kocsmák vannak csakhogy a Kulti ennél több volt... ne kocsma, nem is csak szórakozó hely. Közös... (2009.10.15. 13:26) Final
  • Fuck You All: www.youtube.com/watch?v=y2GurEJsFf0&watch_response (2008.09.05. 20:14) búfelejtő
  • blackbone: Hát most ahogy nézek néhány kultis jó videót, főleg wacuumairs-t majdhogynem könnybe lábad a szeme... (2008.07.10. 22:47) Bontják a Kultiplexet
  • alako: Magyarok az impotens politikusok megsegítéséért. www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?sdsd2... (2008.04.18. 10:05) Népszavazást a Kultiért!
  • golyó: Én is elkezdem félrerakni dunsztosüvegbe,jó lesz molotov helyett (2008.04.15. 13:48) Nyílt levél a kulti programszervezőjétől

Linkblog

megmenekülhet a kulti

2008.02.25. 10:21 salamon

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr a múlt héten évértékelőjében a következőket állította:

"Végül hozzáteszem, hogy újra élettel kívánjuk megtölteni a közösségi kulturális intézményeket, művelődési köröket és házakat, ezért átfogó művelődési ház felújítási programot indítunk, és jelentősen növeljük a közművelődés költségvetési támogatását. Fektessünk be a tudásba és a műveltségbe, áldozzunk erre többet európai és nemzeti forrásainkból. Éppen ezért jövő évi költségvetésünkben ideinél mintegy ötven milliárd forinttal többet tervezünk ilyen célokra."

ha komolyan gondolja, akkor már nyitom is a következő blogot, ami a kulti jövőjéről szól.

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dozerfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr36353466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attis 2008.02.25. 11:05:50

"ha komolyan gondolja, akkor..."

Ugye nem vagy ilyen naiv?....

Natloz 2008.02.25. 12:15:11

Miniszterelnök úr!

Lehet bizonyítani! Várjuk az érdemi lépéseket!
.
Gegesy úr!
Évtizedek után csináljunk rendet a Kulti melletti téren (egykor Úttörő tér!), rekonstruáljuk a parkot!

KÖSZÖNJÜK!

kiváló 2008.02.25. 12:38:34

"Évtizedek után csináljunk rendet a Kulti melletti téren (egykor Úttörő tér!), rekonstruáljuk a parkot!"

Ezt figyeld, ilyetkaptam:


Sziasztok!

El?ször is, köszönjük a sok sok jelentkezést, most szükségünk lesz a segítségre!

Kisütött a nap, így a Budapest Rekonstrukció is felébred a téli álomból.

Idei első akciónk a KULTIPLEX épülete melletti park. Egyrészt, mert ráfér a parkra egy kis rekonstrukció,
másrészt ezzel mi is szeretnénk hozzájárulni a KULTIPLEX életbenmaradásához.

Helyszín: 1092 Budapest, Kinizsi u. 28.

Időpont: 2008 február 26. kedd

Találkozó: délelőtt 11.00 órakkor a helyszínen

Amennyiben csatlakoznál az akcióhoz, egy válasz e-maillel megtehted azt! bprekonstrukcio@mymelody.com

Fontos, hogy ha jelentkezel ott is légy, mert elengedhetetlen tudnunk, hogy hány segítő kézre számíthatunk!

A védőruhákat, festéket, eszközöket mi biztosítjuk, de azért a játszóruha ajánlott!

Üdvözlettel: Bprek

www.tar.hu/bprekonstrukcio/index.html

Ipari-antidepresszió 2008.02.25. 15:00:11

www.ferencvaros.hu/images/bizottsagi_jegyzokonyv/149/0122.doc

6.) Markusovszky tér koncepció terve
56/2008. sz. előterjesztés
Előterjesztő: Schill Tibor – irodavezető

Szolnoki Ferencné Nyolc céget kértünk fel a tervezésre. A megkötés az volt, hogy a Kinizsi utcai játszótér játszóeszközei a térre visszakerüljenek. Ezeket a játszóeszközöket mindenképpen el kellett helyezni a zöld területen. A meglévő sportpályát szintén. A javaslatunk az, hogy színvonalasabb, műanyag borítású sportpálya kerüljön megépítésre. Kértük a tervezőket, hogy a kisebb és nagyobb gyerekek számára mászókát alakítsanak ki. A park jelenleg kutyafuttatónak van használva, ezért célszerűnek láttuk a kutyafuttató kialakítását is a park területén. Kértük továbbá, hogy „víz” is jelenjen meg a parkban csobogó vagy kisebb vízjáték formájában. Ezen kívül teljesen szabad kezet kaptak a tervezők.

Több hozzászólás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozza:

VFB.24/2008. (I.22.) sz.
Határozat
A Városfejlesztési Bizottság a Markusovszky térrel kapcsolatban az ötletpályázat kiírását nem tartja szükségesnek.
Határidő: értelemszerű
Felelős: Dr. Sersliné Kócsi Margit – főépítész
(5 igen, egyhangú)
(A szavazásban részt vett 5 tag.)


Emődy Zsolt A Kinizsi utcai nagy épület hátsó kertjét nem lehet kinyitni?

Szolnoki Ferencné Ezek a tervek ezt nem tartalmazzák. Mindegyik tervet ki lehet egészíteni, a bizottság javaslatai alapján lehet változtatni.

Bánsághi Tamás Tisztázódott, hogy a park valóban kinyitható az Üllői út felé? Az újonnan épülő épületek közlekedési kapcsolata nem a Közraktár utca felől lesz megoldva?

Schill Tibor A Köztelek utca felől lesz a közlekedési kapcsolat. Az volt az aggályunk, ha a Köztelek utca felől a forgalmat engedjük, akkor a kifele forgalom torlódik.

Emődy Zsolt A tervezők azzal számoltak, hogy nincs keresztirányú forgalom az Üllői úti kapcsolódásnál.

Szolnoki Ferencné A felkért nyolc tervező közül öt tervező adta be a tervét. A tervezési díjak közül a legdrágább 300 m Ft, de volt ennél jóval alacsonyabb összeg.


szünet –

A tervezők kivetítőn ismertetik a terveket.

Paál Kálmán Bármelyik tervet választjuk is, a szállodával egyeztetni kellene. A szálloda környékének kialakítása kell, hogy harmonizáljon a parkkal. Pl. a zenepavilon nem biztos, hogy kell a parkba. A sportpálya létrehozásának nem látom értelmét, mert el kell dönteni, hogy pihenő park, sétáló park, vagy egyéb.

Emődy Zsolt Jelenleg használják az ott lévő pályát?

Dr. Sersliné Kócsi Margit Napközben használják.

Paál Kálmán Valamilyen zárható kerítés megoldást kell találni. Azzal egyetértek, hogy legyen kutyafuttató, de a park egyéb területére nem engednék bevinni kutyát. Azzal is egyetértek, hogy nem egyszerre kellene kivágni a kanadai nyárfákat, de biztos, hogy előbb-utóbb más fákat kell ültetni helyettük. Ami a park bútorait és a világítótesteket illeti, alternatív javaslatra gondolok. A szökőkutat jó ötletnek tartom, mert látványos.

Bézsenyi Ákos A tervezők nem tudtak a változásról, nyilván pontosabb tervek készültek volna.

Emődy Zsolt Ezek koncepciótervek.

Bézsenyi Ákos Ha mégis lenne pálya, akkor a tervben helyet cserélne a játszótérrel. Kutyafuttató: az, hogy a park közepén legyen a kutyafuttató, nem tartom jó ötletnek. A szállodák miatt sem. Minden részétől elszeparálnám a kutyafuttatót. A Metró szellőző ötlete az első bemutatónál tetszett a legjobban.

Emődy Zsolt A „gyepes rendezvénytér” hogyan működik? A harmadik bemutatás „organikusnak” mondható. A középső bemutatás „hipergeometrikus”. Az első bemutatás „finomított geometrikus” volt. A három terv jól elkülöníthető. A sportpályához személy szerint nem ragaszkodom. A kutyafuttató kérdése nehéz ügy. Ezt nem „úszhatjuk” meg. A környéken nincs is más megoldás. Sok pénz lesz ennek a fenntartása.

Szűcs Balázs A Nokia belső udvara zárt marad, vagy később átjárható lesz? Ez befolyásolja, hogy abba az irányba is legyen kapcsolata a térnek. Az első terv azért tetszett, mert a Ráday utca felől megoldotta a fogadóteret. Ez viszont magával vonzza, hogy a Biblia közt is be kell vonni a beruházásba. Ez természetesen autómentes legyen, és díszburkolat kösse össze a parkkal. A „kulturteret” nem tartom jónak. A Ferenc téren már megpróbáltuk, nem vált be. A harmadiknál éppen a kapcsolatok hiányoztak, pl. a Ráday utcához hiányzott a megközelítés. Személy szerint az első tervet javaslom átdolgozásra.

Emődy Zsolt Az első terv „szigorúan” kijelöli a főirányt.

Szegedi Ivánné Az első tervnél nekem a bútorokkal voltak problémáim.

Emődy Zsolt Ezen tudunk változtatni.

Szűcs Balázs Nem biztos, hogy szükség lenne ekkora méretű kosárlabda pályára. Egy kisebb alapterületű petang pályára gondolok. Ez pl. a Római parton nagyon kedvelt játék.

Dr. Sersliné Kócsi Margit A Millennium előtt van ilyen pálya, meg kell nézni, használják-e? Kisebb sportpálya mindenképpen kellene.

Emődy Zsolt A kutyafuttatót csak a park szélén lehet elhelyezni.

Bézsenyi Ákos Az első tervben jót ötlet, hogy a Ráday utca felől fogadó tér legyen. Ez felmerülhet a Biblia köz felől is. Vagy mindkét utca felől lehet fogadótér.

Több hozzászólás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozza:

VFB.25/2008. (I.22.) sz.
Határozat
A Városfejlesztési Bizottság a Markusovszky tér koncepció javaslattal kapcsolatban a LANDA vázlattervét javasolja átdolgozásra, különösen az alábbi szempontok figyelembevételével:
- a sportpálya mérete a jelenleg tervezettnél kisebb legyen, és szükségesnek tartja más elhelyezési változatok megjelenítését is,
- a kutyafuttatóra vonatkozóan több változatot kér a park területén,
- a nyárfák fokozatos lecserélése,
- javaslatok a park bekerítésére,
- kerti bútorok és kandeláberek vonatkozásában több változatot tart szükségesnek.
Határidő: értelemszerű
Felelős: Dr. Sersliné Kócsi Margit - főépítész
(5 igen, egyhangú)
(A szavazásban részt vett 5 tag.)

taccs 2008.02.25. 15:03:34

a probléma, hogy rengeteg a hányás minden reggelre a kinizy utcában a kultitól az üllői útig

TD223 2008.02.25. 15:17:13

Mármint a magyarellenes kultúrába fektetne Gyurcsány? Inkább rendőrséget szervezne ebből a cigányosodó helyekre.

Kis Angyal 2008.02.25. 15:19:08

Taccs, ha ez megnyugtat, akkor az összes szórakozóhely, kocsma, pályaudvar (suhancok és csövesek gyülekezési helye általában) környékén sok a taccs. Ez szomorú, de ez van!

hihetetlen 2008.02.25. 15:19:23

Azt mondja meg valaki, tényleg azt varrják a kulti nyakába, hogy az önkormányzat nem képes évek óta körülkeríteni a parkot? Minden helyen undorítóak voltak a parkok, amíg nem zárták estére.
Bezárod, éjjel nem hugyoznak oda. Szerintem tök egyszerű.
És el a kezeketa kultitól. hehe.

menyus 2008.02.25. 15:27:24

Sajnálnám, ha ez a dolog lefoglalná országunk jövőjéért aggódó miniszterelnökünk idejét. :)
Miniszterelnök Úr!
Amennyiben mégis szánna rá időt, akkor kérem a döntés meghozatala előtt jöjjön el egy kora reggeli órában egy "jól sikerült" kultúrális rendezvény után. Ilyen volt például 2008.02.24. vasárnap reggel 7 óra. A szemét egyenletesen borította el a Kultiplextől a Markusovszky téren (Merthogy az elmúlt 40 évben ez mindig Markusovszky tér volt!) át a Kinizsi utcát a Ráday utcáig. Éjszaka nem lehetett pihenni a rendezvényről távozó, a kultúrától kissé izgatott és hangos állapotba került fiataloktól...

menyus 2008.02.25. 15:29:11

hihetetlen!

Szerinted tényleg ez a megoldás? Meg sem fordul a fejedben, hogy a kutltúrához az is hozzátartozik, hogy nem hugyozok a játszótérre? Ha már a kutúránál tartunk!

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.25. 15:31:19

Egyszerű a megoldás, utcai hányás, vizelés 100000 Ft büntetés, vagy 15 nap közmunka. Ennyi.

TD223 2008.02.25. 15:42:28

És ki büntet meg ezeket? A zsaruk olyankor a rendszer ellenségeit zaklatják.

ben2 2008.02.25. 15:45:54

Gyurcsány - Magyar kisszótár:

50 milliárdot adunk = 50 milliárdot elvonunk

Az így keletkezett hiány 10%-át az újonnan bevezetendő "intézményfenntartási díjjal" fogjuk pótolni, amelyet minden látogató köteles a belépődíjon felül fizetni. (A maradék 90%-al kapcsolatban a továbbiakban nem nyilatkozunk.)
Az új díjból fedezzük a díj feltétlen szükségességét elmagyarázó kommunikációs költségeket, melyeket Gyurcsány Ferenc valamely régi KISZ-es üzlettársának fogunk kifizetni. Annak megmagyarázására, hogy ez miért nem összeférhetetlen és miért etikus, további kommunikációra fordítandó összegeket különítünk el.
Ezen felül az új díjból pénznyereményt sorsolunk ki azon intézményvezetők között, akik hajlandóak az új díjat támogató aláírásgyűjtő akcióba kezdeni. (A sorsoláson csak azok vehetnek részt, akik írásban garantálják, hogy az így elnyert összeget kizárólag magáncélra fordítják, abból az általuk vezetett intézménynek semmit sem juttatnak.)

metamorph 2008.02.25. 15:47:27

ott fújták meg a bringámat a kulti mellől, a korlátnak volt láncolva. kamerát a térre.

Spacedevil 2008.02.25. 15:48:13

Azért mert Sziget érdekeltség,

Érdekes, kb 3-4 éve is beharangozták a kultúrház felújítási programot..
ebben az időben a Sziget maffia érdekeltségi körébe került nagyon sok vidéki kultúrház.

Sztem a Gyurcsány adja csak a Szigetnek az 50 milliárd felét. Úgyis olyan szegények.. soha sem keresnek semmit, most legalább halálra szakíthatják magukat.. : ))

Kultúrmosoda 2008 ez ami nektek marad..

anyad 2008.02.25. 15:49:10

Szombaton lenéztem oda egy órára.
Hát ilyen egy sutyerák buliban rég voltam: HC-koncertek az elmúlt félév leggázabb arcaival.
Nem vagyok válogatós, de ha sutyerák buliba megyek, nem akarok 450 Ft-t fizetni a 4/5-ig feltöltött Dréherér'. Vagyis nem lehet rossz biznisz ez a Dózer fesztivál: igaz, hogy ingyenes a belépés, de ilyen italárak mellett tuti, hogy pár milliós forgalmat csinál kb. mindennap, hiszen az elmúlt két hónapban mindig volt ott valami, és elég gyakran teltházas. Hiába bohóckodik a Bakács, ez már csak arról szól, hogy még az utolsó cseppet is kifacsarják a mocskos felmosórongyból. A kulti amúgy is mindig tuti befutó volt a képzeletbeli legigénytelenebb szórakozóhely versenyen.
Felőlem nyugodtan bezárhatják. Minden helynek van egy élettartama, a Kultié ennyi volt, köszönjük szépen, majd lesz másik, máshol.

Spacedevil 2008.02.25. 15:49:49

A Kulti meg maradjon.. de Sziget nélkül..

Jacks On Phive 2008.02.25. 15:55:55

Pont annyira populista húzás és pont kell annyira az érintett korosztály támogatása,hogy ez alapján akár meg is menthetik. De minden belépőnek ezer forintos detoxdíj-hozzájárulást kell majd fizetni. :D

becsmik 2008.02.25. 16:12:48

Megjegyezném azért volt üvöltözés, mert az önkormányzatok egy része (nemcsak a IX-ker) megtiltotta szeszesital VÁSÁRLÁSÁT 11-órától , az ÉJJELNAPPALIKNAK. Ezt elég sokan nehezen viselték , de lefogadom hogy nemcsak a kulti hanem az összes szórakozóhely környékén .

tuff · http://www.europornstars.com 2008.02.25. 16:15:34

anyad,te hova jársz mulatni?
csak h tudjam hova érdemes menni


amugy meg a gyurcsanyt miniszterelnök urként emliteni..
pff
miniszterelnöknek még miniszterelnök,de hogy úr,az tuti nem

stuka 2008.02.25. 16:30:14

Eljen a kultúra 2008! Őeehh beletek is! megeéri a pénzit az adás ahogy irtak, az elvonast jelent...de erre nalunk meg nem jöttek ra, mas penzebol igergetni a legegyszerubb...fizesse aki odajar ha olyan szuper a taccs-parti-bazki. inkabb a közmunka programot tamogassak...egy taccs=3 nap kozmunka, taccstakaritassal, graffiti vakarassal, kutyaszarevessel. a vegen kaphat oklevelet is. jajja ne a jogaik jajmilesz tyűha

lápi lidérc 2008.02.25. 17:07:47

Kedves cikkíró!

Marha nagy tévedésben vagy: a Kuliplex nem kultúrház, hanem magántulajdonban lévő szórakozóhely (kocsma).
Gyurcsány nem az ilyenekről beszélt.

Őrnagy Őrnagy · bernathfalvi.freeweb.hu/kuk/index.html 2008.02.25. 15:31:19
"Egyszerű a megoldás, utcai hányás, vizelés 100000 Ft büntetés, vagy 15 nap közmunka."

Ezt csak akkor lehetne bevezetni, ha lennének nyilvános vécék is a városban. A cucilizmusban voltak, akkor valahogy gondoltak még rá, hogy az emberre utcán is rátörhet a hugyozhatnék. Azóta nagyrészük vagy bezárt (a kapitalista embertípusra biztos nem tör rá, hiába no, a szocialisták, úgy látszik, tényleg más anyagból voltak gyúrva), vagy szórakozóhely lett belőle (pl. az Arany János utcai metrómegállónál).

Őrnagy Őrnagy 2008.02.25. 17:22:41

Lápi lidérc van igazság a szavaidban,akkor az első a wc fejlesztés, utánna a bünti.

Más. Miért kapjon állami pénzt pont a Kulti? Ha nem él mag a piacon, be lehet zárni. Most, hogy ugye nincs ingyenebéd,a kevés ifjúságra eső állami pénzt másra kéne fordítani, pl tömegsport, uszodafejlesztés, kerékpárutak,stb.
A kultúrházakra költeni meg..valahol megoldották, ott ahol van ráigény, pl Debrecen(Szentes?). A legtöbb kultúrházban bálásruha bót van, meg idióta ezoterikus meg pártfórumok.
Ócska, populista kampányfogás.

anyad 2008.02.25. 17:29:11

Mostanában a Merlinbe meg a hajóra - ott ugyanolyan drága a sör, viszont nincs talponállószag - meg majd főleg szabadtérre.

Amúgy a Kultitól nem messze van a West-Balkán.
Na annak tulajdonosai nem kezdenek hatalmas siránkozásba, hogy kétévente elbontják alóluk a szórakozóhelyet, hanem továbblépnek ki találnak valami újat. Pedig emlékeim szerint az eredeti szórakozóhelyükön, a Süsiben, sem voltak nagyobb bulik, mint a Kultiban, mégis tudtak adni az igényességre mind hangcuccban, mind italban, mint dekorban.
És akkor még nem is említettem a számtalan buliszervezőt, akik nagyrésze nonprofit módon számolatlanul ontja a nyári szabadtéri bulikat.
Szóval nem siránkozni, csinálni!

salamon 2008.02.25. 17:30:48

lápi lidérc, nyugodjál meg, és tudjál róla, hogy
1, a kultiplex egy igazi művelődési ház (ráadásul már jó régóta), az épületben található egy mozi, egy kultiplex nevű kocsma, egy koncertterem, továbbá a tilos rádió szerkesztősége és a tilos alapítvány.
2, az épület nem magántulajdonban van, hanem az önkormányzat tulajdonában.
3, nem tudom, hogy te honnan veszed miről beszélt gyurcsány (azon túl, amit beidéztem), kivéve, ha nem te vagy ő. noha, látom az ő szintjéhez még sokat kell A: tanulnod, B: hazudoznod. de ez utóbbit már kezded kapisgálni.

Xerxes 2008.02.25. 18:32:57

Salamon most mindent félretéve te magad sem gondolhatod, hogy a Gyurcsany beszed egyenes kovetkezmenye az lesz, hogy a Kultit miniszterelnöki rendelettel megtartják mert mégis milyen releváns kultúrház. Ha lesz is valaha valami ebből a programból az nyilván március 1.-ig nem fog materializálódni. Az onkormanyzat pedig valszeg nem keves penzre fog szert tenni az epulo szallodabol, martcsak azert sem mert az folyamatosan tejelni fog. Szal igy hirtelen nem latom hogy mi tartana oket vissza a Kulti lebontasatol. A park rendbetetelere nyilvan mosolyognak majd egyet, milyen aranyosak vagyunk....

3050 2008.02.25. 18:45:38

Vödörbe szarás élő műsorban. Ez kultúra???

Attól tartok, ezt a "kultit" állami pénzből fogják megtámogatni, vagy ha lebontják, majd újat építenek helyette.
Mégpedig azért mert ez a néphülyítés egy központja.

iszka 2008.02.25. 18:49:05

az hogy a west balkánt két évente elbontják sem a legjobb de egy rosszal igazolni egy másikat sem.ezen kívűl a kulti egy több évtizedes valaminek az utolsó köve volt és lassan nem marad ebből a világból semmi.de mehetünk a jobbnál jobb beachekre mulatni csak előtte még gyűjtök egy kis lóvét mert ott más nem nagyon számít.lesz pénz rá vagy sem?! az a szomorú hogy lassan az igény is megszünni látszik.de talán csak megöregedtem.

Tomi 2008.02.25. 18:52:14

Igen érdekes, először le akarják bontani, aztán mégsem...ismét egy újabb csel, szimpatia szerzésére? Fel se kellett volna merülnie annak az ötletnek, hogy lebontják...a hős aki megmenti a fiatalságot...

Jacks On Phive 2008.02.25. 19:17:28

Anyad :
"És akkor még nem is említettem a számtalan buliszervezőt, akik nagyrésze nonprofit módon számolatlanul ontja a nyári szabadtéri bulikat."
Hogyne. Amikor 1200 egy korsó vizessör ,tényleg kegyetlen ráfizetéses lehet...
Inkább szednének belépőt,de ne legyen pl tömegynyomor.Ki kérte, h ingyenes heringparti legyen? (Jaa,hogy fogjuk fel beetetésnek? )

3050:
Az említett vödrös esetről pont nem tudtam,de a Beach és társaik morálja (gyk:villants-kokszozz-kurválkodj-uniformizálódj)
szerinted jobb?
A konklúzió valóban a tudatos néphülyítés,minden_téren.

noname 2008.02.25. 19:35:31

Örnagy Örnayg: csak aztnemond h te még 1xse hugyáltál még abba kertbe XD ammeg akinek hánynia kell a piátol annak hányia kell eniy bocs enyierövel emgbirsákolhatnád a fél kultitXD

nemnem 2008.02.25. 20:22:13

éljen gyurcsány!
szerintem nem hazudik!
meg fogja menteni a kultit!

vagy ha ő nemet mond, akkor orbán...:)
egykutya

Petra Bateman 2008.02.25. 21:28:21

ó,hánynom kell. ugye nem gondoljátok komolyan? ugye nem hiszitek el???
dzsízász... ennyire szétszívtátok magatokat, hogy ezt is benyelitek kanállal???
kell a kulti, lesz is, nyilván, de nem fletó fogja megmenteni. főleg nem a hazugságaival.

salamon 2008.02.25. 21:34:08

xerxes, én csak a szavakat próbálom helyesen értelmezni. a miniszterelnök nem akármilyen kutúrházakról beszélt, hanem általánosságban. nos, itt egy, amivel pont el lehet kezdeni. nem értem, mi a gond?

Őrnagy Őrnagy 2008.02.25. 23:32:20

noname

Rendnek kell lenni végre ebben a városban. és ahol nincs incsenebéd, és fát vágnak, ott hullik a forgács.

lápi lidérc 2008.02.26. 00:13:02

salamon 2008.02.25. 17:30:48
Nézz utána a kultúrház fogalmának. Mert most láthatóan fogalmad sincs róla, csak faszságokat irkálsz nagy mellénnyel.
A Kultiplex magáncég üzemeltette szórakozóhely, a Tilos bérli ott a helyet. Tök mindegy, ki a tulaj.

exkultis 2008.02.26. 07:22:49

lápi:

a hely eddig a budapest filmé volt (fővárosi tulajdon, közpénz, nem magán), most megvette a IX. kerületi önkormányzat (közpénz, nem magán).
A büfé üzemeltetője az egyetlen "magáncég" a storyban, de azt ki nem szarja le... ezek talán a negyedik generáció büfés, de a kulti nem róluk szól.

Kultúrház a mozitól, a programoktól volt.

ÉS LESZ!
Remlem. (bár már nem ott dolgozom)

Consti 2008.02.26. 08:23:59


De mikor kell beköltözni?! Nemtom, én direkt intéztem magamnak hálózsákot. :P :D Mert mintha 28-ára emlékeztem volna, de akkor meg mintha programok lennének. Most akkor mi van?

salamon 2008.02.26. 09:46:34

lápi, ne égesd már magad, a hely egy művelődési ház (régiesen kultúrház), és akárhogy bonyolítod, ez attól még tény. ha jól emlékszem ki is van rá írva. mondtad még, h magántulajdon, kiderült számodra is, hogy nem az. akkor ettől a kijelentésedtől elálltál vagy tulajdonképpen már mindegy neked, és csak a szád jártatod.
a 3-as ponttól eltértél, szóval magyarázd meg, mit kellene értenem, hogyan értelmezzem helyesen a min. eln. szavait.
nagy mellény, ez mondjuk telitalálad. rád.

Xerxes 2008.02.26. 13:06:13

Ma olvastam a budapest.hu-n, hogy muveszmozi nyilik a raday valmelyik sarkan jovo hetfotol. Igaz eloszor csak napi 2 eloadas lesz DVDrol aztan beszereznek rendes mozi gepet is. Gondolom ez meg veletlenul sincs osszefuggesben a kulti lezuzasaval. Nyilvan a kerulet a mozi potlasat oldotta meg, hogy ne lehessen rafogni hogy kultura ellenes. Van egy olyan erzesem hogy a "koncertterem" potlasat nem fogjak akarni megoldani....de ez is valami.

lápi lidérc 2008.02.29. 02:55:28

salamon 2008.02.26. 09:46:34

És mitől is lenne kultúrház, okoska?
Azért, mert te azt mondod?
Milyen közösségi kulturális lehetőségeknek ad helyet? A rockkoncert nem az. A mozi sem. A kocsma pláne nem.

Ha meg a kerület tulajdona, akkor mit pofázik bele a bérlő, hogy lebontják vagy nem bontják le? Ja, hogy az ő magánérdeke van veszélyben?

Szóval csak te égeted magad, hülye gyerek.

Szerintem a Kulti színvonaltalan és szar hely lett, amióta a mostani gárda viszi.

salamon 2008.02.29. 11:19:24

hé, lápi, bocs, nem tudtam, hogy hülye vagy. igazad van, a rockzenének, a filmeknek egyáltalán nem, a szocializálódásnak meg aztán végképpen semmi közük a kultúrához.
süti beállítások módosítása